FITNESS

In onze sportclub zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van fitness.

Cardiofitness is één van de mogelijkheden. Het concept dat Sport & Squashclub do-it hanteert bij het cardiofitness is gebaseerd op een medisch gegronde fit-test. Ieder persoon is anders en ieder lichaam is anders. Daarom sport je bij ons volgens een persoonlijk programma. Aan de hand van de testresultaten bepalen we je unieke fitness-programma.

Je sport vervolgens aan de hand van door de fit-test bepaalde hartslagen. De vorderingen die je maakt houden we nauwkeurig bij door de fit-test elke tien weken te herhalen. Dankzij een inzichtelijk puntensysteem kunnen we je bovendien garanderen dat je prestaties verbeteren en dat je ook echt fitter wordt.

Gewichtstraining is een andere mogelijkheid binnen onze sportclub. Gewichtstraining is training met (extra) weerstand en kent voor iedereen een aantal positieve effecten: toename in spierkracht, in spiermassa en in uithoudingsvermogen. Bij Sport & Squashclub do-it kun je verschillende manieren van gewichtstraining beoefenen.

Zo is er de mogelijkheid om te trainen met toestellen. Toestellen zijn gebruiksvriendelijk, veilig en het trainen ermee is gemakkelijk te leren. Ook kan er met losse gewichten getraind worden. Het voordeel hiervan is dat je een meer natuurlijke, pure beweging en een grotere bewegingsuitslag kan maken. Trainen met losse gewichten is een grotere uitdaging voor het lichaam. Het vereist coördinatie en je belast bovendien meer spieren dan alleen de spieren waar een specifieke voor bedoeld is.

Mogelijkheden genoeg dus. Onze goed opgeleide instructeurs staan garant voor kwaliteit en helpen je graag bij het opstellen van een persoonlijk fitness-programma om je doelen te behalen.