fbpx
15 oktober 2021

Rookvrij en fitter

Je wilt graag stoppen met roken. Echter is dit makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als je dit alleen doet. Sport & Squashclub do-it jou bij het stoppen met roken!

Sport & Squashclub do-it werkt samen met de organisatie Rookvrij en Fitter. Zij hebben in samenwerking met het CWZ ziekenhuis en Sportcube te Nijmegen een Stoppen met roken cursus ontwikkeld waarin het ombuigen van rookgewoontes naar gezondere gewoontes en combinatie met meer bewegen centraal staan.
Daarom sluit dit programma mooi aan bij onze club en dienstverlening.

Onze gecertificeerde coaches begeleiden jou persoonlijk of telefonisch tijdens het stopproces. Het programma is te volgen in de groep op individueel.

Uit onderzoek is gebleken dat stoppen onder begeleiding de stopkans 10 keer vergroot. Dus waar wacht je nog op?

HOE ZIET HET PROGRAMMA ERUIT?

Kosteloos stoppen-met-roken programma

Het programma van Rookvrij en Fitter wordt één keer per kalenderjaar 100% vergoed vanuit het basispakket door de zorgverzekeraars. Je betaalt hierbij ook geen eigen risico. Dit kosteloos stoppen-met-roken programma wordt door erkende coaches verzorgd.

Rookvrij en Fitter bestaat uit verschillende onderdelen. Samen zorgen ze ervoor dat je voor altijd stopt met roken!

1. Het handboek en de knijpbal

Na aanmelding ontvang je een box met daarin een handboek dat helpt om te stoppen met roken en een knijpbal waarmee je leert de drang naar sigaretten te verslaan.

2. De intake

Samen met je stoppen-met-roken coach bespreek je tijdens de intake onder andere:

  • Je motivatie om te stoppen
  • Je rookgedrag en wat je kunt leren van eerdere stoppogingen
  • Hoe het programma er verder uit gaat zien
  • Eventueel gebruik van nicotinevervangende middelen
  • Deelname aan groepssessies of individuele sessies

 

3. De groepssessies of individuele sessies

Tijdens de intake heb je besproken of je gaat deelnemen aan de zes groepssessies of dat je gebruik maakt van de drie individuele sessies. Iedere sessie bestaat uit een opening, actieve momenten, een reflectie moment en theoretische momenten. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor persoonlijke vragen en om ervaringen te delen. Per sessie staat er een ander thema centraal.

4. De Fresh Air Walks

Iedere week kun je deelnemen aan de Fresh Air Walk. Dit is een wandeling onder begeleiding van een stoppen-met-roken coach. Tijdens deze wandeling kun je praten over alles dat te maken heeft met (stoppen met) roken maar ook over andere dingen. Ook nadat de sessies voorbij zijn, mag je blijven meewandelen. Hierdoor kun je doorlopend ondersteuning blijven krijgen als je dat kunt gebruiken. Natuurlijk kun je ook blijven meewandelen omdat het gezellig en gezond is.

5. Overgangsgesprek na de intensieve begeleiding

Nadat je drie weken intensieve begeleiding hebt gehad, volgt er een overgangsgesprek met de coach. Hierin kijk je terug op de afgelopen weken en kijk je naar hoe je de stopbeslissing vol gaat houden. De coach zal je ook stimuleren en motiveren om te blijven bewegen, bijvoorbeeld door naar de Fresh Air Walks te blijven komen of door met een sport te starten. Als je dat lastig vindt dan kun je daar ook ondersteuning bij krijgen.

Wil je deelnemen aan dit stoppen met roken programma? Meld je dan hier aan.

< Terug naar overzicht
Geschreven door

doit

Delen