fbpx

X-FITTT GLI

Wat is X-Fittt GLI?
Met X-Fittt GLI streven we ernaar om jou een fittere en gezondere leefstijl te geven.Onze unieke aanpak van leefstijlcoaching in combinatie met professionele sportbegeleiding helpt je bij het bereiken van een duurzaam, gezond en fit lichaam. Bovendien wordt de 24 maanden leefstijlcoaching vergoed vanuit het basispakket
van je zorgverzekering.

Wij zorgen voor een probleemloze declaratie, zodat jij zonder gedoe kunt deelnemen aan ons programma. Daarnaast helpt onze persoonlijke aanpak je niet alleen bij het afvallen en bewegen, maar ook bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Doe mee met X-Fittt GLI, dé gecombineerde leefstijlinterventie, en zet de eerste stap naar een gezonder en fitter leven!

 

Hoe werkt X-Fittt GLI?
Ons programma is gebaseerd op drie pijlers: gezonde voeding, meer beweging en het aanpakken van factoren die invloed hebben op jouw leefstijl, zoals slaaptekort, stress, alcohol en roken. Gedurende twee jaar doorloop je een op maat gemaakt programma, waarin het eerste jaar gericht is op het ontwikkelen van gezonde gewoonten en het tweede jaar zich richt op het behouden van je behaalde resultaten.

Als deelnemer aan X-Fittt GLI profiteer je van diverse voordelen. Je hebt persoonlijke consulten bij een leefstijlcoach, waarbij je ook telefonisch, via mail of WhatsApp contact kunt hebben. Daarnaast neem je deel aan groepsworkshops waarin onderwerpen zoals voeding, beweging, verslaving en gedragsverandering aan bod komen. Om je voedingspatroon te ondersteunen, ontvang je een handige voedingslijst met bijbehorende app. Bovendien heb je de mogelijkheid om te sporten onder begeleiding.

Wat biedt X-Fittt GLI jou?
• Vergoeding van 24 maanden leefstijlcoaching vanuit de basisverzekering, zonder eigen risico.
• Een bewezen succesvol programma, wetenschappelijk onderbouwd.
• Mogelijkheid om het X-Fittt GLI-programma te volgen op locaties door heel Nederland.
• Een combinatie van afvallen, bewegen en gedragsverandering voor duurzaam resultaat.
• Je staat er niet alleen voor! Je doet het samen met je leefstijlcoach en (optioneel) sport schoolbegeleider.

De 3 pijlers van GLI

De GLI is gebouwd op drie pijlers;
▪ Verminderen van energie-inname via gezonde natuurlijke voeding
▪ Verhogen van lichamelijke activiteiten
▪ Eventuele toepassing van psychologische interventies ter ondersteunen van de gedragsverandering

Gewichtsreductie, oftewel afvallen, is de voornaamste doelstelling. Daarnaast richt de GLI zich op blijvende gedragsverandering voor een gezonde leefstijl (voeding, bewegen en slaap), het effect op co-morbiditeit en risicofactoren en op de kwaliteit van leven. Een belangrijk onderdeel van de GLI X-Fittt is meer bewegen en hier komen wij van Sport & Squashclub do-it in beeld. Samen met de leefstijlcoach zullen wij je begeleiden om zo de transformatie te maken naar een gezondere leefstijl met een bijbehorend gezond lichaamsgewicht. Een GLI duurt 2 jaar. Het eerste jaar staat in het teken van begeleiding. Het tweede jaar is vooral gericht op terugvalpreventie.