SPORTVASTEN

Naast een voedingsadvies op maat biedt Sport & Squashclub do-it ook de Sportvasten trainingsmethode. Sportvasten is een combinatie van sporten, vasten en gezond eten. Deze 10-daagse trainingsmethode dwingt de stofwisseling structureel over te schakelen van suiker-naar vetverbranding. Het lichaam haalt zijn energie dan niet langer vooral uit suiker maar uit vet; er wordt meer vet verbrand en overtollige vetreserves zoals buikvet nemen af. Mannen verliezen na 10 dagen Sportvasten gemiddeld 5.5 kilo aan gewicht en 4.6cm aan buikomtrek. Vrouwen verliezen na 10 dagen Sportvasten gemiddeld 3,9 kilogram.

Hoe werkt Sportvasten?
Sportvasten is een trainingsprogramma voor gezonde mensen met een normale conditie en enig uithoudingsvermogen. De eerste drie dagen bouwen Sportvasters hun voeding af. Daarna volgen er drie sapvastendagen en vervolgens wordt de voeding gedurende vier dagen weer opgebouwd. Tijdens de kuur wordt er iedere dag 20-30 minuten intensief gesport. Sportvasters slikken natuurlijke voedingssupplementen waaronder aminozuren, mineralen en anti-oxidanten die afbraak van spierweefsel voorkomen en een hongergevoel tegengaan. De supplementen ondersteunen het lichaam ook om de zogenaamde metabole switch
van suiker- naar vetverbranding effectiever te maken. De switch van suiker- naar vetverbranding is blijvend wanneer Sportvasters eenvoudige voedingsrichtlijnen volgen en twee keer per week sporten.

Over Sportvasten
Sportvasten is ontwikkeld door medisch bioloog drs. Remco Verkaik. Verkaik begeleidde tal van topsporters waaronder Erben Wennemars en Marianne Timmer in hun voedingspatroon om betere sportprestaties te leveren. Sportvasten bestaat sinds 2010 en reeds achtduizend mensen hebben de voordelen van het trainingsprogramma ervaren.

Wil jij ook een gezonde levensstijl? Geen crash-diëten meer volgen, maar een leuk leven leiden? Er goed uitzien en je vol energie voelen? Maak dan een afspraak met Marco Kalshoven of Willem Riezebosch.