fbpx
23 november 2018

Het succesverhaal van Rachel

Hoe kan je na jaren trainen zonder resultaat toch uiteindelijk je doel bereiken?

Na jarenlang proberen bleef voor mij de vraag; hoe kan ik een paar kilo’s kwijtraken. Hoewel ik voor mijn gevoel al jaren mijn best deed ging er geen grammetje vanaf. Misschien nog minder eten? Of meer sporten? Ik probeerde het allebei. Maar in plaats van een klein beetje resultaat ging ik alleen maar achteruit. Ik had geen energie en geen motivatie meer.

Na de zomervakantie besloot ik om het nog één keer te proberen. Ik ben naar do-it gegaan en heb uitgelegd wat ik deed en wat het gevolg was. Als snel bleek dat mijn aanpak volledig verkeerd was. Ik moest minder trainen, harder trainen en belangrijker; meer en vaker per dag eten.

Op advies van do-it ben ik begonnen met een intensief traject van 7 weken. Ik kreeg een trainingsschema dat op mijn niveau was afgestemd zodat ik zeker wist dat ik nooit teveel of te weinig zou trainen. Daarnaast kreeg ik één keer per week personal training. Hier leerde ik hoe ik goed en efficiënt moest trainen. Met de juiste oefeningen en trainingsomvang wist ik dat ik het maximale rendement uit mijn uurtje sporten haalde.

Naast mijn trainingsprogramma ging ook mijn gebruikelijke eetpatroon helemaal om. Op basis van mijn persoonlijke energiebehoefte werd er iedere week een menu samengesteld. Hier lagen voor mij de grootste twijfels. Als moeder met een gezin van twee kinderen denk je in eerste instantie dat het volgen van een voedingsprogramma voor onpraktische situaties gaat zorgen. Echter bleek het tegendeel. Overdag volgde ik mijn eigen menu en ‘s avonds at het gezin gewoon met mij mee. Deze 7 weken hebben mij geleerd hoe een goed en gezond eetpatroon eruit moet zien, zonder honger of energieschommelingen.

Na 7 weken begeleid sporten en gezond eten ben ik uiteindelijk ruim 5 KG afgevallen. En niet onbelangrijk; mijn lichaam kreeg weer vrouwelijke vormen die ik zo graag wilde. De komende tijd blijf ik onder begeleiding trainen en houd ik mij aan het eetpatroon van de afgelopen 7 weken.

Loop jij tegen dezelfde problemen aan? Twijfel dan niet langer en laat je goed begeleiden. Zorg dat je een programma volgt dat bij jou past en laat je niet leiden door alle goedbedoelde adviezen op internet.

Ik wens jullie veel succes op weg naar jullie ultieme doel en misschien zien we elkaar nog in de sportschool.

Groetjes Rachel

< Terug naar overzicht
Geschreven door

doit

Delen